Среда, 08 мая 2024 13:51

Валерію Залужному та Ліні Костенко присудили звання "Почесних громадянин Києва"

Кличко, Залужний, Ліна Костенко

8 травня колишньому Головнокомандувачу ЗСУ, залізному генералові Валерію Залужному та відомій українській письменниці, дисидентці Ліні Костенко було вручено звання "Почесних громадян Києва". Обидва удостоїлись нагороди через свої визначні внески в історію, культуру та добробут України.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив 8 травня у Telegram. Зауважимо, що попередньо про це стало відомо з проєкту рішень №387 на сайті Київської міської ради.

"Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням "Почесний громадянин Києва" двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерія Залужного. Був дуже радий вручити відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни", повідомив він.

При цьому підставою для нагороди зазначено визначні заслуги Валерія Залужного при захисті міста під час оборони від збройної агресії окупантів та на знак поваги з боку територіальної громади Києва.

В свою чергу, Ліна Костенко, яка все своє життя відстоювала незалежність України, мову та культуру, отримала визання завдяки свої важкій роботі. Її внесок в історію та культуру нашої країни — неоціненний.

Як повідомлялось раніше, у Києві створили найбільший в Україні мурал, присвячений Валерію Залужному. Мурал, що його зображує, має площу понад 120 кв. м і розташований за адресою вул. Котельнікова, 51. Малюнок навіть занесли у Книгу рекордів України.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!




Новости